FB

Frida Utbildning och Sigma utvecklar ett nytt flexibelt verksamhetssystem

iysE39LaYczpCvWGJ0xb

Frida Utbildning är en expanderande koncern med visionen att vara Sveriges tongivande utbildningsföretag. Tillsammans med Sigma har Frida Utbildning, via dotterbolaget Didaktikcentrum AB, utvecklat ett användarvänligt verksamhetssystem som förenklar skolans administration och som rustar organisationen för framtiden.

Malin Stjernman är VD och delägare i Frida Utbildning. Hon har tillsammans med sina medarbetare byggt en livskraftig organisation, karaktäriserad av långsiktigt och ansvarsfullt tänkande. Dotterbolaget Fridaskolorna driver för-, grund och gymnasieskolor i västra Sverige och det är där det nya systemet används.

– När vi anställer nya kollegor är vi tydliga med våra värderingar kring öppenhet, ansvarsfullt tänkande och proaktivitet. Att vara med och skapa en skolmiljö som stimulerar och uppmuntrar lärande och nyfikenhet ska vara en drivkraft hos alla våra medarbetare. Det är viktigt för oss att vår organisation ständigt utvecklas, att den är öppen för nya innovationer och uppfyller målen – att förbereda eleverna för världen utanför skolan, säger Malin.

Med en sådan innovativ vision, ville Frida Utbildning optimera förvaltningen av skolorna och göra den mer effektiv.

– Vi letade efter ett flexibelt administrativt system som skulle göra att vi kunde bli snabbfotade och ligga i framkant i utvecklingen men upptäckte snart att de system som redan fanns på marknaden inte var tillräckligt flexibla eller passade våra behov. Vi tyckte oss se en tydlig lucka på marknaden och att fler borde ha liknande behov som oss och efter ett tag tog vi beslutet att utveckla ett eget system. Det var så vi kom i kontakt med Sigma.

Didaktikcentrum hade ett antal krav på verksamhetssystemet:

1. Användarvänligt gränssnitt

Systemet skulle vara snabbt, fungera responsivt på alla enheter och vara så pass användarvänligt att det skulle upplevas som att det var lätt att lära sig. Enkla funktioner och ett användarvänligt gränssnitt var därför en prioritet.

2. Lätt utbyggbar funktionalitet

Skolsystemen och miljön utvecklas ständigt och det ska verksamhetssystemet också kunna göra. Didaktikcentrum ville ha ett flexibelt system som kan utvecklas i samma takt. Detta var en av de mest frustrerande faktorerna med de produkter de sett på marknaden.

Från början utvecklade Sigma tre moduler: användaradministration, en barnomsorgsmodul och informationspanel.

3. Sömlös integration med tjänster från tredjepart

Även med ett flexibelt system behöver Fridaskolorna kunna interagera med externa tjänster. Liksom andra skolor använder de olika lösningar för redovisning och ERP, lärplattformar och så vidare. Därför behövde dessa tredjepartstjänster integreras med Fridaskolornas verksamhetssystem.

För närvarande är det nya systemet integrerat med fyra tredjepartsleverantörer: ERP, lärplattform, G-Suite och ett kvalitetssystem.

– Sigma har hjälpt oss att skapa det verksamhetssystem vi letade efter men inte kunde hitta. Vi är stolta över vår lösning och känner verkligen att vi kan rekommendera den till andra skolor, säger Malin Stjernman och fortsätter:

– Under utvecklingsprocessen hade vi nära kontakt med fjärrteamet från Sigma Software. Vi uppskattade hur självgående och oberoende Sigma var, en utmärkt grund för vårt samarbete.

– Didaktikcentrum ville inte bara ha ett system för att underlätta administrationen utan som också stöttade verksamheten att fortsätta att driva skolutveckling i Sverige och ligga i framkant. Vi är stolta över att ha fått deras förtroende och stöttar deras vision om en hållbar skola, säger Daniel Björkman, vice VD på Sigma Technology Solutions.

Sigma har stor erfarenhet av EdTech, inklusive både skolförvaltning, kommunikation och interaktiva utbildningslösningar. Projektet genomfördes av Sigma Technology Solutions och Sigma Software.

För mer information, kontakta:

Malin Stjernman, vd på Frida Utbildning, Fridaskolorna och Didaktikcentrum, malin.stjernman@fridautbildning.se, 070 555 20 16.

Daniel Björkman, vice VD på Sigma Technology Solutions, daniel.bjorkman@sigmatechnology.com, 070 621 44 17.

Om Frida Utbildning

Frida Utbildning är ett familjeägt aktiebolag med ca 500 anställda. Allt överskott återinvesteras i skolorna, till nytta för skolbarn och ungdomar. Moderbolaget har två dotterbolag, Fridaskolorna och Didaktikcentrum. Fridaskolorna finns på fem orter i Västsverige med förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Cirka 3500 elever studerar i våra skolor. Fridaskolornas vision är att utveckla tågluffare – kunniga, nyfikna och aktiva samhällsmedborgare.

Didaktikcentrums huvudsakliga uppdrag är att genom utbildningsinsatser få till stånd bestående förändringar av verksamheter inom skola och utbildning. Didaktikcentrum har som ambition att forskning och praktiknära utvecklingsarbete ska samspela på ett framgångsrikt sätt.

För mer information, besök fridaskolan.se eller didaktikcentrum.se

Om Sigma Technology

Sigma Technology är en del av Sigma Group och en global leverantör av produktinformation, inbyggda system och mjukvarudesign samt offshore-utveckling. Vi är experter med en passion för teknik och information. Vi sätter en stolthet i att leverera kvalitet samtidigt som vi alltid strävar efter att förbättra våra leveranser. Vår filosofi är “Local Drive – Global Strength”, vi har därför kontor över hela världen för att vara nära våra kunder.

För en mer komplett bild, besök sigmatechnology.com.

Om Sigma Software

Sigma Software erbjuder mjukvaruutveckling av högsta kvalitet till kunder i många olika sektorer. Dessa inkluderar regeringen, telekommunikation, media och reklam, flyg- och bilindustrin, bank- och finansväsendet, fastigheter, spel, turism och underhållning.

För en mer komplett bild, besök sigma.software.