FB

Entreprenörsandan och tryggheten – det bästa av två världar

Hend_karem_erik_hane_Sigma
TEXT: LYCKE RAMEL
FOTO: SIGRID MALMGREN

Jämställdhet, mångfald, tron på individen och en filosofi som handlar om att alltid finnas nära kunden. Om en kund startar upp i ett nytt land, då följer Sigma Technology med. Sigma Technology är ett globalt teknik- och IT-konsultföretag. Företaget startades för 30 år sedan och har därefter växt med stormsteg. Nu finns Sigma på över trettio platser i världen.

Erik Hane började på Sigma under sin tid på KTH, då han valde att ta sig an rollen som studentambassadör och på så vis bli en kontaktperson mellan Sigma och KTH.
– Jag fick upp ögonen för konsultyrket, framförallt gällande att kunna kombinera sälj med teknik. Nu hjälper jag vårt säljteam och arbetar med affärsutveckling, som handlar om att skapa mycket kontakter och förstå kunders behov, säger han och fortsätter:
– Även om det är en smal bransch så finns det många kunder som jobbar med olika saker – allt från exempelvis Scania och maskinteknik till Ericsson och deras Cloudtjänster. Det är ett brett spektrum vilket är otroligt roligt. Man får hoppa mellan olika typer av tekniker och verkligen gräva ner sig.

När Hend Kareem kom till Sverige visste hon att hon ville arbeta med teknik, men att konsultyrket skulle passa som handen i handsken blev inte solklart förrän hon började på Sigma.
– Konsultyrket är häftigt på så många sätt, just eftersom att du kan välja vilket uppdrag du vill. Nu jobbar jag med systemutveckling och programmering på Scania och det är verkligen mitt drömjobb, säger hon och fortsätter:
– Jag sitter nästan alltid ute hos kund, men trots det känns Sigma som en familj. Vi bollar idéer, bryr oss om varandra och gör aktiviteter tillsammans. Jag trivs verkligen.

Filosofin på Sigma handlar om att alltid finnas nära kunden. Om en kund startar upp i ett nytt land, så följer Sigma efter och startar en mindre verksamhet på samma plats.
– Det skapar en entreprenörsanda och ett driv. Vi har styrkan av ett stort och starkt varumärke, men skapar alltid våra egna processer kring hur vi ska vinna affärer och känslan av att vara “det lilla företaget”. Och så länge de små företagen under kunden levererar, så får de sköta sitt jobb precis som de vill på den marknaden där de är verksamma, säger Erik och Hend fortsätter:
– Vi tror på att bolaget växer med individen, och om du som konsult vill ta ansvar så får du det. Entreprenörsandan och tryggheten i botten – det är det bästa av två världar.

Jämställdhet och mångfald är två viktiga grundpelare inom Sigma, och Erik och Hend menar att det finns en genuin vilja att locka fler tjejer till företaget.
– Vi försöker att komma i kontakt med tjejer på KTH, vi har ett nätverk som heter “Sigma Smart Women Society” och vi anordnar events för tjejer med teknik-intresse. Vi har dessutom otroligt många olika nationaliteter inom företaget, säger Erik.
– Jag har varit i Sverige i lite drygt fyra år, och när jag började här så kände jag att min bakgrund var en styrka och inte en svaghet. Jag kände mig välkommen, avslutar Hend.

ERIK HANE
Titel: Konsult.
Utbildning: Maskinteknik inriktning meka- tronik, KTH, examen 2015.
Mitt viktigaste karriärval: När jag sökte som studentambassadör till Sigma. Det öppnade mina ögon för konsultyrket. Det är stor skillnad på att vara student och att på
riktigt komma in i yrkeslivet och förstå hur ett företag arbetar.

HEND KAREEM
Titel: Konsult.
Utbildning: Datateknik, Bagdad universitet, examen 2007. Datasystemvetenskap, Stock- holms universitet, examen 2015.
Vad ser du mest fram emot när du vaknar på morgonen? Programmera! Jag gillar att jobba med logiskt tänkande, och man kan hitta det på så många olika ställen inom teknik, fram- förallt när det kommer till programmering.

UTVECKLA DIN KARRIÄR

We are hiring at Sigma Technology

OM SIGMA TECHNOLOGY

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är “Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.
Antal medarbetare: Sigma ägs av Danir och har över 2 500 anställda i 12 länder.
Medarbetarnas bakgrund: Högskoleingenjörer, civilingenjörer, systemutvecklare. Gärna erfarenheter från områdena: Telekom, fordon, industri samt mycket goda kunskaper i engelska.
Rekrytering: Företaget rekryterar kontinuerligt och nya tjänster annonseras på: www.sigmatechnology.com. Närmsta året rekryteras 100 nya medarbetare till kontoren i Sverige och globalt.
Som arbetsgivare: På Sigma Technology utvecklas du som ingenjör och konsult genom att arbeta med världsledande produkter. Med passion för innovativ utveckling får våra medarbetare spetskompetens och en dynamisk miljö att arbeta i.