FB

Swedish Club för utländska ingenjörer ökar chansen att få drömjobbet

Swedish Club

Jan-Erik Åberg, en av initiativtagarna till Swedish Club. Bild: Jenny Zhu

English version of the press release

Swedish Club är inte en traditionell språkkurs med lärare och kursbok. Istället är det en grupp av ingenjörer med passion för språk som kommer att hjälpa 20 utvalda deltagare med svenska på måndagar och torsdagar, kl. 17:00-18:00. Under språkträffarna kommer deltagarna att delas upp i mindre grupper (4-5 personer), och fokus ligger framför allt på konversation. Vi kommer även att diskutera svenska sociala koder och svensk arbetskultur.

Swedish Club startades för tre år sedan och började som ett internt projekt av ett par ingenjörer på Sigma Technology. Två gånger i månaden samlades kollegor över lunchen och pratade om alltifrån aktuella händelser till grammatiska frågeställningar och bakgrunden till jobbfika. Språkträffarna uppskattades av dem anställda och efter ett tag beslutades det att erbjuda samma koncept till externa deltagare. I år har vi även inom ramen för Swedish Club erbjudit språkträffar på ”Fika by Sigma” under lunchtid för alla som jobbar eller studerar på Lindholmen, Göteborg.

En av de interna deltagarna var Nataly Duyko, kommunikationsansvarig på Sigma Technology: “Jag flyttade till Sverige från Ukraina för drygt ett år sedan. När jag började här på kontoret i Göteborg kunde jag ingen svenska och de flesta uppgifterna på jobbet kunde jag lösa på engelska. Man vet ju från media att svenskar är väldigt bra på engelska, och det är dem, men för mig har det varit viktigt och kul att lära mig svenska för att lättare kunna integreras i samhället. Som nyanländ vill man skaffa nya kontakter och vänner, kunna presentera sig på jobbet och vara med i diskussionerna med kollegor, även när det är fika på kontoret.”

Nataly Duyko, kommunikationsansvarig, och Johnny Fägersten, enhetschef och en av inspiratörer till Swedish Club för utländska ingenjörer. Bild: Carl Björklund

Jan-Erik Åberg, en av mentorerna och grundarna till Swedish Club säger: “Under Swedish Club-sessionerna kommer vi att hjälpa dig och uppmuntra dig att få större självförtroende när du pratar med vänner, kollegor och chefer, presentera dig på jobbet för att öka chanserna att få jobbet du vill ha samt hjälpa dig att förbättra ditt uttal och skrivande”.

Den 24:e april är det dags för en ny grupp av utländska ingenjörer att, med hjälp av mentorer från Sigma Technology, förbättra sin svenska under åtta veckor. Tillsammans kan vi hjälpas åt och ge fler personer större möjligheter på arbetsmarknaden och ett större självförtroende att använda sina språkkunskaper i svenska. Ansökan är öppen på sigmatechnology.com/events/swedish-language-sessions-for-engineers

För mer information kontakta:

Nataly Duyko

+46 725 194 048

nataly.duyko@sigmatechnology.com

Om Sigma Technology och Swedish Club

Sigma Technology är ett internationellt konsultföretag som tillhandahåller tjänster inom produktinformation, inbyggda system och mjukvarudesign, samt information management. Swedish Club är vår plattform för att hjälpa utländska ingenjörer i Sverige förbättra sina språkfärdigheter och integrera i samhället snabbare. Vi erbjuder en grupp mentorer som hjälper dig oavsett vilken nivå du råkar vara på. De ger dig feedback på vad du säger och skriver.

Frågor? swedishclub@sigmatechnology.com

English version of the press release